Ev Taşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ana Sayfa
Blog
Ev Taşırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yeni bir ev yeni heyecanlar demek. Çalışma odanızı, salonunuzu ve yatak odanızı nasıl dekore edeceğinizi hayal etmek paha biçilemez. Fakat bu sürecin en sancılı yanı taşınma olabiliyor. Taşınma süreci kötü deneyimlerimizde dolayı  birçoğumuzun kabusu olsa da aslında taşınırken dikkat edilmesi gerekenleri ve  püf noktaları bildikten sonra bu süreç sandığınızdan çok daha keyifli olabilir. Ev taşırken sizi pek çok yükten kurtaracak pratik çözümlere birlikte bakalım. 

1. İş listesi yapın. 

Öncelikle eşya taşıma planınızı detaylı bir şekilde yapmalısınız. Bu detaylar nasıl olmalı dediğinizi duyar gibiyim. Kendinize sorular sorarak başlayabilirsiniz. 

Örneğin, ne zaman taşınacağım? Eşyalarım hangi gün taşınacak? Hangi aracı vasıtasıyla eşyalarımı taşıyabilirim? Sık kullandığım eşyalar hangileri? 

Atmayı düşündüğüm eşyalarım var mı? Eşyalarımı nasıl taşıyacağım? 

Bu soruların cevabını verdikten sonra detaylı bir ev taşıma planlamasının büyük bir kısmını tamamlamış oluyorsunuz. 

2. Eşyaları toplayabileceğiniz kutuları ve paketleri hazırlayın.

Evimiz geniş açıdan bakınca bize oldukça sade bir dekorasyonu varmış gibi görünebilir. Fakat taşınma sürecine girdiğimizde her çekmeceden unuttuğunuz eşyalar çıkabilir, hazırlıklı olmanızda fayda var. Çünkü eşyalarınız tahmin ettiğinizden çok daha fazla. Kitaplar, oyuncaklar, kozmetik ürünler ve seyahat ederken hatıra diye alınıp bir köşede saklanan biblolar. “Amaan ne olacak bir valizin içine rahatlıkla sığar!” demeyin. Ev taşırken dikkat edilmesi gerekenlerden biri; işi asla şansa bırakmamak! 

Fazladan kolileri ve hurçları bir kenara hazırlayın. Yırtılma ihtimallerine karşın her daim yedekte kutuları bulunmalı. Kolileri pek çok ev dekorasyonu mağazasında bulabileceğiniz gibi büyük mağaza ve zincir marketlerin çöpe atacağı gıda kolilerini de görevlilerden rica ederek alabilirsiniz. Böylelikle hem geri dönüşüme hem de cebinize katkı sağlamış olursunuz. 

3. Önemli evraklar ve eşyaları farklı bir kutuya koyun. 

Taşınırken yapılması gerekenlerden biri de kişisel eşyalarınızı ve kaybetmemeniz gereken önemli evrakları diğerlerinden ayırmaktır.

Evinizi yerleştirirken kaybolma riski taşıyan tüm eşyaları farklı kutulara yerleştirmenizde fayda var. Örneğin, resmi evraklar, kira kontratı,  evdeki beyaz eşyaların garanti belgeleri vb. ayrı bir kutuya koyarak saklayabilirsiniz.

4. Kırılacak eşyalar için ayrı paketleme kolisi hazırlayın. 

Büyük büyük annenizden yadigar çini işlemeli vazonun taşınma sırasında üç parçaya ayrılmasını istemiyorsanız kırılacak eşyalarınızı sağlama almanızda fayda var. Kırılacak eşyaları önce pat pat naylonlara sarıp sonra da dikkatli bir şekilde kolilere yerleştirmelisiniz. Kolinin üzerine “Dikkat! Kırılabilir.” uyarısını yazarak nakliyecileri bilgilendirebilirsiniz. 

5. Yeni ev için gerekli olabilicek malzemeleri temin edin. 

Yeni eve taşınırken yapılması gerekenler arasında en çok unutulan liste maddesi belki de budur. Yeni bir evde hiç aklınıza gelmeyen küçük ihtiyaçlar karşınıza çıkabilir. Nihale, kaydırmaz, çamaşır ipi ve mandal gibi malzemeler bunlara örnektir. “Yeni evde olması gereken eşyalar” listesi oluşturun ve aklınıza geldikçe bu listeye eklemeler yapın. Evinizi taşımadan önce bu eşyaları temin etmeyi unutmayın. 

6. Eşyalar için toplanma sırası hazırlayın. 

Taşınma günü yaklaşırken eşyalarımızı birkaç gün öncesinden paketlemeye başlamak şüphesiz ki işinizi kolaylaştıracaktır. Fakat taşınmadan önce ihtiyaç duyduğunuz bir eşyanın kolinin içinde olduğunu fark etmek üzücü olabilir. Bu yüzden ev taşırken eşyalarınızı paketlemeden önce kafanızda bir plan yapın. En az kullandığınız eşyalardan en sık kullandığınız eşyalara doğru sıralama yapın ve bu sıraya göre paketlemeye başlayın.

7. İyi bir nakliye firması ile anlaştığınızdan emin olun.

Yeni eve taşınırken yapılması gerekenler arasında en önemli adımı sona sakladık, nakliye firması seçimi. Taşınırken eşyalarınızın güvenli ve doğru bir şekilde yeni eve yerleştirmenizde profesyonel bir yardım almanızda her zaman fayda var.

Taşınma Planı Nasıl Hazırlanır?

Taşınma planı hazırlamak, taşınma sürecinin düzenli ve verimli bir şekilde gerçekleştirilmesi için önemlidir. Aşağıdaki adımları izleyerek taşınma planınızı hazırlayabilirsiniz.

  1. Taşınma tarihini belirleyin: Önceden bir taşınma tarihi belirleyin ve bu tarihe uygun bir taşınma şirketi veya taşınma aracı kiralayın.
  2. Taşınacak eşyaları listeleyin: Taşınacak eşyalarınızı listeleyin ve bunları sınıflandırın. Örneğin, ev eşyaları, elektronik cihazlar, kitap, giysiler gibi. Bu sayede taşınma sırasında eşyalarınızı daha kolay bulabilir ve yerleştirebilirsiniz.
  3. Taşınma maliyetlerini hesaplayın: Taşınma maliyetlerini hesaplayın ve bu maliyetleri karşılamak için yeterli para ayırın. Bu maliyetler, taşınma şirketi ücretleri, taşınma aracı kiralama ücretleri, yeni evde elektrik, su, doğalgaz gibi giderler olabilir.
  4. Taşınma işlemlerini düzenleyin: Taşınma sırasında neler yapılması gerektiğine dair bir işlem listesi oluşturun. Örneğin, evin temizlenmesi, anahtar teslimi, evdeki eşyaların paketlenmesi gibi işlemleri düzenleyin.
  5. Yeni evin hazır olup olmadığını kontrol edin: Taşınacağınız yeni evin, taşınma tarihinde hazır olup olmadığını kontrol edin. Örneğin, yeni evde elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetlerin açılıp açılmadığını kontrol edin.
  6. Taşınma sırasında yardım isteyin: Arkadaşlarınızdan veya aile üyelerinden yardım alarak, taşınma sürecini daha kolay hale getirebilirsiniz.

Taşınırken Nakliyat Firmalarında Bakılması Gereken Özellikler Nelerdir?

  1. Güvenilirlik: Zamanında teslim ve eşyalarınızın hasarsız taşınması için güvenilirlik puanı fazla olan kurumsal bir firma seçebilirsiniz. 
  2. İş yeri sigortalaması: Nakliye firması ve siz ne kadar dikkatli olursanız olun. Ev taşınması sırasında eşyalarınızın başına kazayla hasar görmesi durumunda iş yeri sigortalaması olup olmadığına dikkat edin. Taşı 24'ün sigorta güvencesini inceleyebilirsiniz. 
  3. Uygun fiyat: Taşınmak başlı başına masraflı bir süreç olduğu için nakliyede sürpriz fiyatlarla karşılaşmamanız açısından şirketlerin fiyat/performans karşılaştırmasını yapın. Taşı24 sayesinde sürprizlerle karşılaşmazsınız. Adresi girin, ihtiyacınıza göre tarifenizi belirleyin ve sabit fiyat garantisinden yararlanın.
  4. Profesyonel hizmet: Nakliyat firmasının profesyonel hizmet anlayışı olup olmadığını web sitesine girerek, aplikasyon yorumlarını veya başka platformlarda yorumlarını okuyarak araştırın. 
  5. İletişim: Eşyalarınızın taşınması öncesinde, esnasında ya da sonrasında oluşabilecek herhangi bir sorunda iletişim kurabileceğiniz sorumlu kişi olup olmadığına emin olun. 

Taşınmanın heyecanını daha çok yaşamanız ve yeni evinize keyifli bir başlangıç yapmanız için bu süreçte dikkat etmeniz gereken durumları belirleyerek, bir plan oluşturmanıza yardımcı olduk. Süreci çok daha kolay bir hale getirmek için Taşı24’ün size sunduğu avatajlara ve tarifelere göz atabilirsiniz.